Epiiiiduuuuuuural!

november 2nd, 2010

Det pratades förlossningar i fikarummet idag. Fakta framkommer. Använder man sugklocka* så är det troligt att vaginan måste klippas itu och sedan sys ihop igen. Man spräcka ofta sin vagina när man föder. Har man otur kan en förlossning vara i flera dygn.

Visst låter låter det mysigt? Eftersom jag är kvinna så låter det inte alls särskilt mysigt. För eventuella manliga läsare kan man förklara det såhär; Tänk er att att ni har en njursten halvvägs ner i urinröret, och att urinröret sedan blir uppklippt upp till stenen som plockas ur och att urinröret sedan sys ihop igen. Inte heller det så mysigt.

Jag råkar inte vara den som har särskilt hög smärtgräns så jag har alltid räknat med att mitt åsikt om hur ont det gjorde kommer ligga högt på smärtskalan. Men att höra om uppsnittade vaginor och 24-timmarsförlossningar hjälper ju inte precis till att tro att man kommer överleva en förlossning.

Men, det är ett framtida kapitel och i morgon ska jag försöka hålla samtal borta från allt som har med barn och vaginor att göra.

Go natt!

*Sugklockan är en platt metallkopp som är kopplad till en vakuumpump. Klockan placeras på barnets huvud. Verktyget är till för att hjälpa till att dra ut barnet under krystningsvärkarna.

http://www.9manader.nu/gravid/forloss/sugklocka


One Response to “Epiiiiduuuuuuural!”

  1. Evelina on november 4, 2010 20:45

    Ja, finmössan är bästigaste ordet. (ofantligt p3inspirerat. De pratade som 12åringar idag. Typ ”ägigaste” osv).

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Webbplats

Speak your mind

  • About

    This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

  • Blogroll
  • Admin