Norrland

augusti 4th, 2010

En kollega uppmärksammade mig på en lite smådum sak idag. INGEN söder som Gävle pratar om människor från Norrland som något annat än just norrlänningar. Man missar att Norrland består av så många som nio landskap, och att en västerbottning kanske inte alls gillar att bli refererad till något som berör ca 59 % av Sveriges yta och antagligen inte alls är särskilt specifikt för dennes landskap.

Lite som att säga Götaland till alla som bor i Skåne, småland och Göteborg, samt att dessa skulle ha lika dialekt, lika maträtter och likadan natur. T.ex.

Jag finner det dock rätt kul med tanke på att det är så klocktrent rätt att alla söderlänningar faktiskt säger så, och för att ”Norrlänningar” gör samma precis sak ibland.

Och jag lär personligen aldrig sluta referera till personer av Norrlands region som nått annat än norrlänningar av rena vana och lathet, men anser det ändå helt klart värt att tänka på.

/xoxo


One Response to “Norrland”

  1. Evelina on augusti 19, 2010 19:26

    Jag kommer alltid att referera till alla andra, icke-norrlänningar, till sörlänningar. Punkt slut. Jag har lika mycket fördomar. :D

    Psst, det är kul att kommentera din blogg, såå.. Seså! Svara på dem :D

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Webbplats

Speak your mind

  • About

    This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

  • Blogroll
  • Admin