Cash is drama

april 6th, 2011

Nu jäklar i ska jag för första gången i mitt liv (tror jag i varje fall) skriva ett inlägg relaterat till en artikel! Detta ska bli kul.

Artikeln i fråga är den här http://svtdebatt.se/2011/04/taube-pa-nya-50-lappen-ett-svek-mot-sexturismens-offer/.

Den handlar mest om att det är hemskt att sätta Evert Taube på någon sedel och sexturism. Helt orelevant. Det viktiga i den här den här artikeln är ju det som nämns i det första inledningsstycket. Att stadsbanken valt att sätta Astrid Lindgren ♥ , Evert Taube, Greta Garbo, Ingmar Bergman, Birgit Nilsson och Dag Hammarskjöld Sveriges nya sedlar.

Nu är jag ung och opåläst, men hälften känner jag knappt till och hälften känns lika intressanta som … som… Justin Bieber. Eller något.

Vill man ha en trubadur så kan man lika gärna ha Cornelis Vreesvijk i stället, lika folklig, tuffare och tolkade Taube lika bra som han själv gjorde.

Inget fel på Greta Garbo, men hon känns lika mycket ur tiden som hennes filmer från 20-talet. Long time no see, om man inte är en sucker för just sådant. Om man vill häda(?) lite så går det ju att ersätta henne med en valfri aktiv skådespelerska, t.ex. Helena Bergström. Hon lär ju vara i liv och kunna uppskatta det i varje fall.

Desamma gäller Ingmar Bergman, stor för länge sedan. (Och inte på den intressanta för-länge-sedan- tiden.) Dessutom har hans namn alltid gett mig tråkighetsvibbar. Ersätt honom med förslagsvis Lukas Moodysson.

Birgit Nilsson, visste inte ens vem det var. Vet någon annan det? Hon har tydligen gjort stordåd hos kungen som sångerska i varje fall, och det var ju trevligt.

Politikern next då. Dag Hammarskjöld var en sån där framstående och duktig människa inom den svenska politiken. Men Politiker är ett ord som klingar hemskt tråkigt, så vad sägs om att byta ut honom mot… Pippi långstrump?  Tror hon hade blivit en prima politiker trots allt.

Astrid Lindgren är dock lingonet på moset, så där har de faktiskt gjort något rätt. Det hade matchat med Pippi med och så dära. Bra riksbanken, 1 rätt av 6!

Peace out peopleeeee, ses later och så där.

Hejdå!


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Webbplats

Speak your mind

  • About

    This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

  • Blogroll
  • Admin